În lista bucatelor preferate de copii, macaroanele dețin de departe primele poziții, în schimb broccoli, această legumă atât de folositoare, se află la coadă. Astăzi vă propunem să combinăm liderii cu restanțierii, făcând pe placul atât al copiilor, cât și al părinților.
MOD DE PREPARARE
1. Desfaceți broccoli, tăiați bucăți. Tocați mărunt pătrunjelul, ceapa și usturoiul. Tăiați în jumătate roșiile cherry.
2. Fierbeți apă puțin sărată în două cratițe. În una puneți pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În cealaltă puneți broccoli și fierbeți 5 minute – aceasta trebuie să rămână crocantă.
3. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ceapa și usturoiul până se rumenesc. Adăugați în tigaie carnea tocată și prăjiți, amestecând, 5 minute. Adăugați pătrunjelul și roșiile, amestecați. Sărați, presărați oregano și gătiți încă 5 minute.
4. Adăugați pastele peste sosul de carne și turnați puțină apă în care au fiert pastele, aproximativ ¼ de pahar. Încălziți pastele cu sosul 2 minute, apoi adăugați broccoli și amestecați.
5. Presărați cu cașcavalul ras și serviți. Poftă mare!