Paste cu dovlecei și mazăre verde

Paste cu dovlecei și mazăre verde

-
//
18.07.2016

Există o mulțime de moduri de pregătire a pastelor. În continuare vă prezentăm o variantă de vară, care va fi pe gustul atât al adulților, cât și al copiilor.

Paste cu dovlecei și mazăre verde

MOD DE PREPARARE

1. Spălați dovleceii, curățați-i de coajă și semințe. Tăiați fiecare dovlecel în două de-a lungul, apoi tăiați felii, cu grosimea de 0,5-0,7 cm. Curățați ceapa și usturoiul. Tăiați ceapa feliuțe. Spălați frunzele de pătrunjel, uscați-le, apoi tocați-le mărunt.

2. Fierbeți în apă sărată pastele al dente.

3. Într-o tigaie grea, cu fundul gros, încălziți uleiul, aruncați usturoiul și rumeniți-l bine la foc mare. După ce uleiul va îmbiba aroma de usturoi, scoateți-l și aruncați-l. Adăugați în tigaie ceapa și jumătate de pătrunjel, căliți un minut la foc mediu, până ceapa devine transparentă. Apoi adăugați dovleceii și mazărea verde, continuați să gătiți, amestecând permanent, 2-3 minute.

4. Turnați în tigaie frișca și, după ce începe să fiarbă, adăugați pastele gata, adăugați cașcavalul și amestecați. Condimentați cu sare și piper după gust, amestecați. Încălziți sosul 3-5 minute, amestecând continuu, dar fără a aduce la fierbere.

5. Închideți focul, aranjați pastele în farfurii. Serviți fierbinte, cu cașcaval ras și pătrunjel.

Sursa