mamaplus

Pască fără aluat, cu șofran și fructe confiate, rețeta food bloggeriței Daniela Diaconu

-
//
26.04.2019

În ajunul sărbătorilor pascale, toate gospodinele sunt în toiul pregătirilor. Știm cu toții că, pe lângă bunătățile specifice Paștelui, un preparat nelipsit de pe masa festivă este pasca. Astăzi, food bloggerița Daniela Diaconu vine în ajutorul vostru și vă prezintă pas cu pas, cum se pregătește o pască fără aluat, cu șofran și fructe confiate. E o rețetă tradițională, cu gust deosebit și ușor de făcut.

mamaplus

Ingrediente:

1 kg brânză;
6 ouă;
200 gr zahăr pudră;
6 linguri făină;
6 linguri amidon;
1 linguriţă praf copt cu șofran;
150 gr mix de fructe confiate.

Mod de preparare:

 

1. Se amestecă brânza cu zahărul pudră şi gălbenuşurile de ou. Dacă folosiţi brânză de vaci uscată, vă recomand să adăugaţi smântână până când aceasta va căpăta o consistență cremoasă. Adăugăm făina amestecată cu amidonul şi praful de copt, puţin câte puţin, şi amestecăm până omogenizăm compoziţia.

2. Praful de copt nu este obligatoriu, în mod normal ar trebui să crească. Dacă doriţi, puteţi renunţa la el. Mixăm albuşurile de ou până obţinem o spumă. Le adăugăm ulterior peste compoziţie şi, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn/silicon, amestecăm cu mişcări circulare, de jos în sus, până sunt încorporate total. Sub nicio formă nu amestecaţi cu mixerul, deoarece compoziţia nu va avea forma care trebuie.

3. Adăugăm mixul de fructe confiate, le încorporăm şi turnăm compoziţia în formă rotundă de hârtie (termorezistentă) sau o formă cu margini detaşabile, tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni: 20 cm). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 50 de minute. După ce vom scoate pasca din cuptor, o vom lăsa să se răcească, apoi vom scoate inelul din jurul ei. La final, vom presăra pudră de zahăr şi vom tăia pasca felii.

mamaplus