Dacă vrei să mănânci un desert delicios, cremos și aromat, îți recomandăm această rețetă. Poți opta și pentru alte arome de dulceață, nu doar pentru cea de vișine.
Ingrediente:
250 g brânză de vaci;
3 linguri de făină;
1 ou;
1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
1 linguriță de oțet;
1 ulei pentru prăjit;
300 ml de smântână;
1 ceașcă de gem (orice aromă).
Cum se prepară?
Se bate oul într-un castron. Se adaugă peste el bicarbonat de sodiu stins înainte cu o linguriță de oțet.
Se adaugă brânza de vaci și se amestecă bine de tot. Se adaugă făină treptat, până se încorporează toată cantitatea. Amestecă bine cu mâna!
După ce ai obținut acest aluat simplu de făcut, modelează gogoșile cu mâna. Fă o gaură la mijloc cu ajutorul unui păhărel mai mic.
Trebuie să ai același număr de gogoși și același număr de bile de aluat.
Prăjește fiecare gogoașă și fiecare bilă de aluat în ulei încins. După ce s-au rumenit și arată aurii, scoate-le și pune-le la scurs de ulei pe șervețele de bucătărie.
După ce s-au mai scurs, se pune câte o gogoașă pe farfurie, se adaugă smântână și dulceață. Se pune bila de gogoașă în gaură și se presară cu zahăr pudră.
Papanașii tradițional moldovenești se pot servi și cu fructe proaspete sau fructe confiate, puse pe farfurie.
Poftă bună să aveți!
Sursa: ciao.ro