Mod de preparare:
Dați prin răzătoare cașcavalul și morcovul. Adăugați făina, praful de copt și un pic de sare într-un castron mare. Adaugați cașcavalul ras și morcovul.
Se topește untul și se lasă să se răcească puțin. Se amestecă crema de brânză cu laptele și zahărul, se adaugă 2 linguri de ulei. Adăugați acest amestec la faina cu cașcaval și morcovi și se frământă un aluat. Nu frământați aluatul mult timp, în caz contrar papanașii vor ieși tari.
Împărțiți aluatul în 6 bucăți și plasați-le pe o suprafață presărată cu făină. Formați cu mâinile papanași de 1 cm grosime.
Incălziți cuptorul la 220°C. Acoperiți tava cu hârtie de copt. Așezați papanașii pe foaia de copt și înțepații cu o furculiță în mai multe locuri. Lăsați-I la cuptor timp de 15 min. până se rumenesc.
Papanașii gata trebuie plasați pe un platou și acoperiți cu un prosop. Când se răcesc puțin se ung cu ulei.
Cremă de brânză o puteți înlocui cu brânză grasă, moale.