Pancake sau clatitele americane este una dintre cele mai populare feluri de mâncare din Statele Unite și Canada. Clătite mici, rotunde, cu o compoziție pufoasă, stropite cu orice gen de sirop, fac parte din aproape orice mic dejun. Tradus înseamnă pur și simplu: prajitură în tigaie ( pan- tigaie, cakes- prajitură).
Mod de preparare:
- Zbatem ouăle cu zahărul și sarea până la apariția spumei.
- Adăugăm un pahar de lapte, și cu ajutorul unui tel bun amestecăm compoziția și adaugăm treptat făina, și amestecăm să nu se facă bulgări de faină.
- Se repetă pasul anterior, se adaugă păharul rămasă de lapte și făină.
- Se toarnă uleiul vegetal (se pot substitui cu unt topit).
- Stingeți bicarbonatul de sodiu, și agăugați-l în aluat, amestecați din nou. Se lasă să stea timp de 5-10 minute. În acest timp tigaie se încălzească.
- Se prăjesc la foc moderat. De îndată ce încep să apară bule de aer la suprafața aluatului întoarceți clătita și prăjiți-o pe cealaltă parte 20 secunde
Serviți cu gem, sirop, miere, etc. (după gust).