Astăzi, la 19 aprilie, americanii marchează o sărbătoare destul de neobișnuită – ziua usturoiului. Prima mențiune a usturoiului a fost atestată încă pe tăblițele de lut sumeriene, datate din mileniul patru înainte de Christos. Probabil că usturoiul și-a câștigat o sărbătoare a sa datorită multitudinii de beneficii pe care le aduce sănătății. Acesta este nu doar un condiment picant pentru cele mai diverse bucate, ci și un remediu curativ foarte eficient. Tocmai de aceea vă prezentăm astăzi o rețetă originală de pâine cu usturoi și cașcaval.
MOD DE PREPARARE
1. Bateți oul.
2. Dizolvați sarea și zahărul în laptele călduț, adăugați oul, bateți puțin.
3. Amestecați făina și drojdiile, adăugați laptele, frământați aluatul. Acoperiți și lăsați la loc cald ca să dospească.
4. Puneți aluatul în formă sau frământați o franzelă și dați la un loc cald. Când aluatul se ridică, băgați la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
5. Amestecați bine untul moale, usturoiul zdrobit, cașcavalul ras, verdețurile, sarea și laptele. Trebuie să obțineți o masă omogenă.
6. Scoateți pâinea din cuptor. Faceți tăieturi dese pe suprafața pâinii (dar nu până jos), puneți în fiecare câte puțină umplutură. Lăsați puțin și ungeți deasupra. Dați din nou la cuptor, măriți temperatura la 200 de grade și lăsați pâinea pentru încă 10 minute.