Orez cu portocale și ghimbir

Orez cu portocale și ghimbir

-
//
10.02.2017

Gustos și ușor, în plus foarte aromat – iată cum poate fi caracterizat acest orez. Portocalele și ghimbirul sunt o combinație minunată. Acest orez este perfect în calitate de garnitură la pește și carne de pui, dar puteți adăugați bucățele de carne direct în orez și obține un fel complet.

Orez cu portocale și ghimbir

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați ceapa în cubulețe de mărime medie. Tocați mărunt ghimbirul și usturoiul. Curățați portocala, lăsați 2 feliuțe de coajă, iar restul dați-o prin răzătoare. Stoarcem 50 ml de suc.

2. Încălziți într-o tigaie, la foc mediu, 3 linguri de ulei. Adăugați ceapa și prăjiți, amestecând 3-4 minute.

Orez cu portocale și ghimbir

3. Adăugați ghimbirul, usturoiul, zahărul și curcuma. Prăjiți, amestecând, 1 minut.

Orez cu portocale și ghimbir

4. Adăugați orezul și prăjiți, amestecând, ca uleiul să îmbibe fiecare bobiță de usturoi.

Orez cu portocale și ghimbir

5. Turnați apa, adăugați dracila și sare după gust. Aduceți la fierbere, reduceți focul la minimum și gătiți, cu capacul pus, până orezul este gata. La necesitate, completați cu apă. La sfârșit adăugați sucul și coaja rasă de portocale. Serviți.

Orez cu portocale și ghimbir

Sursa