Nu veți putea rezista niciodată în fața mirosului de tartă proaspătă cu scorțișoară! Această rețetă se remarcă printr-o abordare neobișnuită a coacerii, de aceea vom pune accent nu pe aluat, ci pe pașii următori. Puteți cumpăra aluat gata sau îl puteți pregăti din timp.
MOD DE PREPARARE
1. Amestecați jumătate de pahar de zahăr brun cu un pahar de zahăr alb într-o punguță de plastic resigilabilă, adăugați 2 linguri de mirodenii, cuișoarele și ghimbirul.
2. Tăiați aluatul bucățele nu prea mari și dați-le prin amestecul de zahăr. Aranjați aluatul dat prin zahăr într-o formă de copt unsă cu unt.
3. Într-o cratiță nu prea mare aduceți la fierbere untul, melasa, laptele și celelalte 2 pahare de zahăr brun, precum și lingura rămasă de mirodenii.
4. Turnați acest amestec peste aluat și dați la cuptorul încălzit la 180 de grade. Coaceți timp de 20-25 de minute. În timpul coacerii aluatul crește, de aceea puneți forma de copt pe o tavă acoperită cu folie.