O tartă neobișnuită cu mirodenii

O tartă neobișnuită cu mirodenii

-
//
19.09.2016

Nu veți putea rezista niciodată în fața mirosului de tartă proaspătă cu scorțișoară! Această rețetă se remarcă printr-o abordare neobișnuită a coacerii, de aceea vom pune accent nu pe aluat, ci pe pașii următori. Puteți cumpăra aluat gata sau îl puteți pregăti din timp.

O tartă neobișnuită cu mirodenii

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați jumătate de pahar de zahăr brun cu un pahar de zahăr alb într-o punguță de plastic resigilabilă, adăugați 2 linguri de mirodenii, cuișoarele și ghimbirul.

O tartă neobișnuită cu mirodenii

2. Tăiați aluatul bucățele nu prea mari și dați-le prin amestecul de zahăr. Aranjați aluatul dat prin zahăr într-o formă de copt unsă cu unt.

O tartă neobișnuită cu mirodenii

3. Într-o cratiță nu prea mare aduceți la fierbere untul, melasa, laptele și celelalte 2 pahare de zahăr brun, precum și lingura rămasă de mirodenii.

O tartă neobișnuită cu mirodenii

4. Turnați acest amestec peste aluat și dați la cuptorul încălzit la 180 de grade. Coaceți timp de 20-25 de minute. În timpul coacerii aluatul crește, de aceea puneți forma de copt pe o tavă acoperită cu folie.

O tartă neobișnuită cu mirodenii

Sursa