mamaplus

O idee bună pentru cină: piept de pui cu miere și lămâie, gata în 15 minute!

-
//
13.08.2019

Când durează doar 15 minute să prepari cina, nu mai ai nicio scuză să nu intri în bucătărie sau să nu îți iei mâncare la pachet pentru a doua zi, la birou. Pe lângă faptul că se gătește rapid, preparatul pe care urmează să ți-l prezentam în continuare conține doar 320 de calorii per porție, vine cu sos din belșug și este cu adevărat delicios. Vezi mai jos rețeta pentru pieptul de pui cu miere și lămâie.

mamaplus

Ingrediente pentru pui:

- 500 grame piept de pui (2 bucăți)
- 35 grame făină
- Sare și piper

Ingrediente pentru sos:

- 1 și ½ lingură de unt
- o lingură ulei de măsline
- o linguriță sos de soia
- 2 linguri de apă
- un cățel de usturoi, tocat
- 185 ml supă concentrată de pui
- 85 grame de miere
- 60 ml zeamă de lămâie

Mod de preparare:

1. Taie fiecare piept de pui pe orizonatală, pentru a forma 4 fripturi în total. Poți “bate” fiecare friptură cu un ciocan pentru șnițele. Asezonează pieptul de pui cu sare și piper, după care trece-l prin făină.

2. Amestecă o linguriță de făină cu apă și pune compoziția deoparte.

3. Pune untul și uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă cele 4 fripturi de pui și gătește-le timp de 2 minute, până când devin ușor aurii. Întoarce-le pe partea cealaltă și lasă-le la gătit până când capătă o culoare uniformă. Scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.

4. Adaugă usturoiul în tigaie și amestecă timp de 20 de secunde. Adaugă supa de pui și lasă totul să fiarbă ușor. Folosește o spatulă și ia de pe fundul tigăii bucățile de usturoi.

5. Adaugă mierea, sucul de lămâie, sosul de soia și amestecul de apă și făină în tigaie. Amestecă totul și lasă să fiarbă timp de 2-3 minute, până când compoziția se îngroașă. Asezonează cu sare și piper.

6. În farfurie, toarnă sosul peste pui, presară niște pătrunjel tocat deasupra și servește totul cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Sursa