mamaplus

O ciorbă Rădăuțeană delicioasă de la Valerie’s food

0
//
08.07.2019

Dacă tot vremea s-a mai răcorit un pic, haideți să preparăm astăzi la prânz o ciorbă Rădăuțeană sațioasă. Ne ajută cu rețeta Valerie’s food, care știe mai bine cum stau lucrurile cu ciorbele gustoase.

mamaplus

Ciorba se prepară ușor, dacă ai la îndemână toate ingredientele necesare și dorința de a obține un rezultat savuros. Autoarea blogului Valerie’s food susține că a gustat pentru prima oară o ciorbă Rădăuțeană veritabilă acum patru ani, într-o călătorie prin România și de atunci a devenit preferata ei. Să trecem la treabă:

Ingredientele necesare:
- 1 găină de casă (de 1,5 – 2 kg)
- 2 morcovi
- ½ rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2 cepe mici sau una medie
- 500 ml. – smântână 30% grăsime
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri de făină albă
- 2-3 linguri de oțet (în dependență de cât de acru vă place)
- Sare, usturoi

Mod de preparare:
1. Mai întâi de toate tranșează găina în bucăți mai mici.

2. După care pune bucățile într-o cratiță mare cu apă rece. De asemenea adaugă păstârnacul, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de țelină, morcovii întregi, cepele și adaugă 2 lingurițe de sare.

3. Pune cratița la foc mediu și las-o până când apa începe aproape să fiarbă și vei vedea cum se formează spuma de la carne. Înlătură spuma cu ajutorul unei linguri sau a unei spumiere. Când apa începe să fiarbă, dă focul încet și fierbe carnea o oră și jumătate sau până devine moale.

4. După ce carnea a fiert, scoate din cratiță legumele și pune-le într-un bol. Fă același lucru cu carnea și strecoară supa.

5. Apoi ia un bol, pune în el smântâna, făina, gălbenușurile de ou, usturoiul foarte bine mărunțit, condimentează cu puțină sare și mixează totul împreună.

6. Toarnă treptat în această mixtură 3 polonice de supă fierbinte de fiecare dată amestecând energic ca să nu să se taie ouăle. După care toarnă sosul din smântână și ouă în cratița cu supă mixând rapid.

7. Lasă supa într-o parte cât te ocupi de celelalte ingrediente. Pentru a nu arunca legumele, taie morcovii și țelina cubulețe mici. Apoi rupe carnea la fel bucăți mici îndepărtând pielea și oasele.

8. Pune legumele și carnea mărunțită înapoi în supă. Mai condimentează cu puțină sare dacă este nevoie și toarnă 2 linguri de oțet.

9. La capăt pune cratița la foc mare și amestecă din când în când până va ajunge la punctul de fierbere. Este important să nu clocotească deoarece riști să se taie ciorba.

Servește supa fierbinte cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

Sursa: valeriesfood.md