Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză

Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză

-
//
26.04.2017

Primăvara vrem cu toții să ne completăm meniul cu cât mai multe verdețuri. Iată o idee grozavă pentru o gustare sau o cină plăcută – Napoleon cu legume tinere!

Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză

MOD DE PREPARARE

Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți tava cu ulei. Întindeți aluatul, pe o suprafață presărată cu făină, în foi subțiri. Îndreptați marginile și tăiați-le în așa fel încât să obțineți 4 dreptunghiuri identice. Găuriți fiecare foaie cu furculița, ungeți suprafața cu ou. Aranjați foile pe tavă și coaceți timp de 15 minute. Nu deconectați cuptorul. Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză 2. Alegeți spanacul și leurda, spălați-le bine, uscați-le cu ajutorul unor șervețele de hârtie și tăiați-le subțire. Îndepărtați frunzele superioare de varză. Tăiați căpățâna în jumătate, îndepărtați cotorul. Tocați mărunt varza. Curățați și tăiați ceapa în cubulețe. Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză 3. Încălziți în cratiță untul. Căliți ceapa timp de 3 minute. Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză 4. Adăugați spanacul, leurda și varza tocată. Gătiți, amestecând continuu, 1,5 minute. Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză 5. Puneți compoziția obținută într-un bol, adăugați cașcavalul, sărați, piperați după gust. Amestecați cu grijă. Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză​ 6. Ungeți trei foi de aluat cu umplutura din verdeață și cașcaval. Aranjați-le una peste alta. Acoperiți cu cea de-a patra foaie. Încălziți tarta în cuptor timp de 5 minute. Napoleon cu spanac, frunze de leurdă și varză

Sursa