Primăvara vrem cu toții să ne completăm meniul cu cât mai multe verdețuri. Iată o idee grozavă pentru o gustare sau o cină plăcută – Napoleon cu legume tinere!
1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți tava cu ulei. Întindeți aluatul, pe o suprafață presărată cu făină, în foi subțiri. Îndreptați marginile și tăiați-le în așa fel încât să obțineți 4 dreptunghiuri identice. Găuriți fiecare foaie cu furculița, ungeți suprafața cu ou. Aranjați foile pe tavă și coaceți timp de 15 minute. Nu deconectați cuptorul. 2. Alegeți spanacul și leurda, spălați-le bine, uscați-le cu ajutorul unor șervețele de hârtie și tăiați-le subțire. Îndepărtați frunzele superioare de varză. Tăiați căpățâna în jumătate, îndepărtați cotorul. Tocați mărunt varza. Curățați și tăiați ceapa în cubulețe. 3. Încălziți în cratiță untul. Căliți ceapa timp de 3 minute. 4. Adăugați spanacul, leurda și varza tocată. Gătiți, amestecând continuu, 1,5 minute. 5. Puneți compoziția obținută într-un bol, adăugați cașcavalul, sărați, piperați după gust. Amestecați cu grijă. 6. Ungeți trei foi de aluat cu umplutura din verdeață și cașcaval. Aranjați-le una peste alta. Acoperiți cu cea de-a patra foaie. Încălziți tarta în cuptor timp de 5 minute.MOD DE PREPARARE