Mielul cu gutuie este cel mai ușor de pregătit într-o oală multifuncțională, dar dacă nu aveți una, puteți folosi un ceaun sau o cratiță cu fundul gros.
INGREDIENTE
- 500 g de miel
- 2-3 gutui
- 1 ceapă
- 2 linguriță de dracilă
- 1 linguriță de paprică
- 1 linguriță de chimion
- sare
- ulei
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați carnea de miel în bucățele nu prea mari și prăjiți-le în ulei la regimul „Prăjire”.
2. Tăiați ceapa și adăugați-o la carne împreună cu dracila și condimentele, prăjiți alte câteva minute, amestecând.
3. Curățați gutuile, îndepărtați cotorul și tăiați-le bucățele.
4. Puneți gutuile în oală, sărați și amestecați. Adăugați puțină apă, închideți capacul oalei și gătiți la regimul „Înăbușire” timp de 45 de minute.
5. Carnea este gata! Ca garnitură pentru mielul cu gutuie puteți servi orez sau cartofi fierți.