Mere coapte cu brânză

Mere coapte cu brânză

-
//
10.02.2016

Mere coapte cu brânză

Mod de preparare:

Spălați merele, îndepărtați cotorul și sâmburii, păstrând merele întregi. Scobiți merele cu ajutorul unui cuțit, dar nu de tot, pentru că altfel ar curge umplutura din ele. Lăsați merele în coajă.

Puteți coace merele în cuptor, la microunde sau în aparatul multicooker. 

Dacă le coaceți în multicooker, setați regimul „coacere” și lăsați aproximativ 20 de minute, în funcție de mărimea și soiul merelor. În cuptorul cu microunde merele se coc timp de aproximativ 4-5 minute (putere – 700-800 W).

Dacă pregătiți merele la cuptorul electric, setați la temperatura de 180-200 °С și coaceți până sunt gata (aproximativ 20-30 de minute). Puteți determina vizual dacă merele sunt gata – coaja lor se „ridează” sau le puteți încerca cu o scobitoare (care intră ușor într-un măr copt).

Scoateți merele și umpleți-le cu brânzică.  

Mere coapte cu brânză

Sfat: Dacă merele nu sunt suficient de dulci, umpleți-le cu brânzică cu fructe, care este mai dulce decât cea clasică.

Sursa