Meniu de 8 martie pentru bărbații dedicați femeilor

0
//
07.03.2019

Femeile trebuie să fie răsfățate zilnic, dar 8 martie este un prilej special pentru ca acestea să fie plăcut surprinse de către bărbați. Ei le pot face o surpriză frumoasă pregătind o masă festivă. În acest caz, femeile sunt cele invitate, servite și alintate. Îți propunem un meniu care conține câteva rețete simple, cu preparate dietetice și gustoase, din care nu lipsesc legumele și verdeața.

Aperitive pentru meniul de 8 martie

Dacă îți place brânza cu mucegai, alege un preparat elegant și ușor: o salată cu brânză albastră și pere. Preparatul poate fi făcut rapid și conține rucola și migdale.

Un alt preparat delicat, deosebit de atractiv pentru doamne, este țelina umplută cu brânză. Rețeta este simplă și se potrivește pentru o masă festivă de Ziua Femeii, dar și pentru un început de primăvară. 

Feluri principale pentru meniul de 8 martie

Pentru un prânz ușor sau o cină elegantă, alege o rețetă de creveti sotați. Este o rețetă dietetică, potrivită pentru doamne. Folosește ierburi aromatice și condimente și pregătește acest fel de mâncare în doar câteva minute.

Păstrăvul este un tip clasic de pește, gustos și hrănitor. Prăjește-l în făină și pregătește un sos de ciuperci, smântână și lămâie. Decorează platoul de pește cu frunze de pătrunjel și vei avea un preparat aspectuos și gustos în jumătate de oră. 

Deserturi pentru meniul de 8 martie

În orice formă posibilă, aceste prăjiturele cu nuci și cacao sunt irezistibile. De 8 martie orice femeie are dreptul la un mic răsfăț culinar. Încearcă această rețetă simplă și ușor de preparat.

Daca îți plac fructele de pădure, încearcă o tartă aromată cu cremă de vanilie și de afine. Servește-o la sfârșitul mesei festive de 8 martie, cu o ceașcă de ceai sau cafea.

Băuturi pentru meniul de 8 martie

Pentru o băutură răcoritoare și sănătoasă, pregatește un punch cu țelină și ananas. Este o băutură hrănitoare și potrivită pentru un început de primăvară.

O altă băutură ușoară și răcoroasă este sucul de lămâie și ghimbir. Folosește puțin zahăr brun și mentă pentru a-l aromatiza.

Sursa