Maslenița 2015: Clătite umplute cu vişine în sucul lor

Maslenița 2015: Clătite umplute cu vişine în sucul lor

-
//
18.02.2015

Maslenița 2015: Clătite umplute cu vişine în sucul lor

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi faină, adăugîndu-se treptat laptele şi albuşurile bătute, amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute. Într-o tigaie călită unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătite subţiri. După ce se răcesc, la mijlocul fiecărei clătite se pune umplutura şi se rulează. Clătitele umplute se pun într-o farfurie în formă de piramidă, ungîndu-se fiecare strat cu smîntînă sau frişca bătută cu zahăr. 

Prepararea umpluturii:

1 varinată: Stafidele se spală şi se moaie în vin pentru 20-30 minute, se strecoară. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, untul moale, stafidele. La dorinţă se mai adaugă şi zahăr vanilat.

2 variantă: Vişinele în sucul lor sau vişinele proaspete curăţate de sîmburi se strecoară şi se amestecă cu zahăr.

Maslenița 2015: Clătite umplute cu vişine în sucul lor

Maslenița 2015: Clătite umplute cu vişine în sucul lor

Sursa