Inel de Crăciun

Inel de Crăciun

-
//
21.12.2015

INGREDIENTE

  • amestec de mirodenii pentru produse de patiserie – 1 lingură

  •  făină – 2,25 pahare

  • suc de portocale – 3 linguri

  • smochine uscate – 1 pahar

  • stafide deschise la culoare, fără semințe – 1 pahar

  • unt – 230 g

  •  fructe zaharisite – 0,3 pahare

  • portocală – 1 buc.

  • zahăr brun – 1 pahar

  • praf de copt – 1 lingură

  • ouă – 5 buc.

  • whisky – 7 linguri

  • stafide închise la culoare, fără seminţe – 1 pahar

  • alune mari tocate mărunt – 1 pahar

Pentru decor:

  • suc de portocală – 1 lingură

  • migdale curăţate – 0,5 pahare

  • smochine uscate – 0,5 pahare

  • marmeladă de fructe – 1 pahar 

MOD DE PREPARARE 

Spălaţi bine smochinele şi stafidele, tocaţi smochinele cât mai mărunt. Puneţi fructele uscate într-un bol, turnaţi 4 linguri de whisky şi suc de portocale, lăsaţi pe noapte să se pătrundă.

Inel de Crăciun

Bateţi untul şi zahărul. Adăugaţi ouăle câte unul, bătând în continuare. Apoi adăugaţi făina cernută, praful de copt şi mirodeniile.

Inel de Crăciun

Daţi prin răzătoare coaja unei portocale, stoarceţi sucul şi adăugaţi în aluat împreună cu fructele zaharisite tăiate mărunt, nucile şi fructele uscate. Amestecaţi.

Inel de Crăciun

Încălziţi cuptorul la 160 °С. Stropiţi cu apă forma de copt de silicon, sub formă de inel, şi turnaţi aluatul. Coaceţi 1 oră, apoi coborâţi temperatura cuptorului până la 150 °С şi coaceţi încă 1 oră 20 minute.

Inel de Crăciun

Scoateţi tortul din cuptor, lăsaţi să se răcească puţin. Găuriţi blatul şi stropiţi cu whisky-ul rămas. Lăsaţi în formă pentru 30 minute, apoi răsturnaţi şi lăsaţi să se răcească complet.

Inel de Crăciun

Puneţi într-o oală mică marmelada, turnaţi sucul de portocale, fierbeţi 3 minute. Spălaţi smochinele, tăiaţi-le în jumătate şi adăugaţi-le în amestec împreună cu alunele. Lăsaţi pe foc 1 minut. Luaţi de pe foc şi răciţi. Aranjaţi fructele glazurate pe tort şi lăsaţi să se usuce.  

Inel de Crăciun Inel de Crăciun

Sursa