Frittata este o omletă italiană, cu umplutură din caşcaval, legume, salam sau carne. De obicei frittata se găteşte pe aragaz, apoi se dă la cuptor. Frittata napolitană este pregătită, deseori, cu folosirea pastelor.
MOD DE PREPARARE
1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le bucăţi destul de mari. Tăiaţi kaizerul cubuleţe cu latura de 1,5 cm.
2. Încălziţi cuptorul la 200 °С. Luaţi o tigaie mare cu mâner rezistent la temperaturi mari, turnaţi puţin unt topit şi prăjiţi la foc iute ceapa şi usturoiul, timp de 2-3 minute.
3. Adăugaţi kaizerul şi prăjiţi 1-2 minute.
4. Bateţi ouăle cu sare şi frişcă până se omogenizează, turnaţi peste kaizer şi ceapă, condimentaţi cu piper. Imediat ce se prind ouăle, mutaţi tigaia în cuptor şi lăsaţi până ouăle sunt gata. Serviţi cu pâine de casă.