СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
MOD DE PREPARARE
- Puneţi beţele de bambus la înmuiat în apă caldă.
- Tăiaţi fileul de curcan sau pui în bucăţele cu latura de aproximativ 2,5 cm. Stropiţi cu amestecul de sos teriyaki şi vin alb, adăugaţi piper, lăsaţi pentru 20 min.
- Încălziţi grillul sau partea de sus a cuptorului până la temperatura de 200 °С. Rupeţi frunzele de pe crenguţele de busuioc.
- Tăiaţi baconul în felii potrivite pentru a înveli bucăţelele de carne. Puneţi pe fiecare bucată de carne câte o frunză de busuioc şi înfăşuraţi-le în câte o felie de bacon. Înfige carnea pe beţe în aşa fel încât baconul să nu se desfacă, a câte 4 bucăţele.
- După ce terminaţi de aranjat carnea, puneţi beţele de frigărui pe o tavă acoperită cu pergament şi puneţi-o sub grill. Gătiţi până când baconul capătă o culoare maro-aurie, întorcând de câteva ori, aproximativ 10 minute. Serviţi imediat.