Fasole verde (păstăi) cu roșii și bacon de la Valerie's Food

Fasole verde (păstăi) cu roșii și bacon de la Valerie's Food

-
//
07.07.2017

Pentru astăzi am o rețetă cu Fasole verde, numită și carnea săracului, pentru că este foarte bogată în vitamine și proteine. E o mâncare ușoară și hrănitoare de vară, care poate fi servită atât ca fel principal cât și ca garnitură. Rețetă este deosebit de gustoasă, nu ezita să o încerci.

Fasole verde (păstăi) cu roșii și bacon de la Valerie's Food

MOD DE PREPARARE:

  1. Spală bine fasolea verde și taie-o bucăți de circa 3-4 cm. Apoi pune-o la fiert pe 5 minute în apă clocotită cu sare.
  2. Între timp taie baconul cubulețe mici (subțiri) și rumeneștele pe tigaia încinsă cu o lingură de ulei. Când baconul devine crocant, scoate-l pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  3. După ce fasolea verde a fiert 5 minute, scurge apa, însă păstrează 1/3 de cană pentru a adăuga mai târziu în mâncare.
  4. Pune roșia într-un castron încăpător și toarnă peste ea apă clocotită, cât să o acopere și las-o 5 minute.
  5. Rade între timp cățeii de usturoi (sau toacă-i mărunt).
  6. Scurge roșia de apă, apoi curăț-o de coajă și mărunțește-o.
  7. Încinge uleiul rămas într-o tigaie încăpătoare.
  8. Pune roșia tocată și călește-o câteva minute, apoi adaugă usturoiul, fasolea verde și apa păstrată. Asezonează cu sare și piper după gust.
  9. Las-o să clocotească 4-5 minute (fasolea verde trebuie să fie puțin crocantă).
  10. Așează fasolea verde pe o farfurie și presară cu baconul crocant. Poftă bună.

Fasole verde (păstăi) cu roșii și bacon de la Valerie's Food

Fasole verde (păstăi) cu roșii și bacon de la Valerie's Food

Sursa: valeriesfood.md