Pentru astăzi am o rețetă cu Fasole verde, numită și carnea săracului, pentru că este foarte bogată în vitamine și proteine. E o mâncare ușoară și hrănitoare de vară, care poate fi servită atât ca fel principal cât și ca garnitură. Rețetă este deosebit de gustoasă, nu ezita să o încerci.
MOD DE PREPARARE:
- Spală bine fasolea verde și taie-o bucăți de circa 3-4 cm. Apoi pune-o la fiert pe 5 minute în apă clocotită cu sare.
- Între timp taie baconul cubulețe mici (subțiri) și rumeneștele pe tigaia încinsă cu o lingură de ulei. Când baconul devine crocant, scoate-l pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- După ce fasolea verde a fiert 5 minute, scurge apa, însă păstrează 1/3 de cană pentru a adăuga mai târziu în mâncare.
- Pune roșia într-un castron încăpător și toarnă peste ea apă clocotită, cât să o acopere și las-o 5 minute.
- Rade între timp cățeii de usturoi (sau toacă-i mărunt).
- Scurge roșia de apă, apoi curăț-o de coajă și mărunțește-o.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie încăpătoare.
- Pune roșia tocată și călește-o câteva minute, apoi adaugă usturoiul, fasolea verde și apa păstrată. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Las-o să clocotească 4-5 minute (fasolea verde trebuie să fie puțin crocantă).
- Așează fasolea verde pe o farfurie și presară cu baconul crocant. Poftă bună.
Sursa: valeriesfood.md