Amatorii de dulce și de gusturi noi, pot încerca o rețetă cu totul deosebită de la Natalia Matiescu. Aceasta vă propune să încercați dulceața de maci, care are un gust specific și s-ar combina perfect cu câteva bucățele de cașcaval bun.
“…Nu știu să descriu gustul, pentru că nu am mâncat până azi nimic asemănător, dar merită tot efortul pe care l-am depus. Este o dulceață care nu se mănâncă cu lingura mare, eu aș combina-o cu un cașcaval bun, ca cel de capră de exemplu.
Nu știu nicio vrajă care ar transforma zahărul într-un produs sănătos, de asta am mers pe calea tradițională de preparare a dulcețurilor pe zahăr. Nu-mi place gustul de stevia și nu cunosc alt îndulcitor care nu ar schimba gustul produsului final. Secretul este măsura în cazul zahărului, cred eu”, a scris Natalia Matiescu pe pagina sa de facebook.
Ingrediente:
- 200 gr petale de mac sălbatic, culese departe de oraș (se înlătură partea neagră de la petale, care este amăruie)
- 650 gr apă bună
- 1 kg zahăr
- 1 lămâie
- 1 păstaie de vanilie
- 1 bățisor de scorțișoară
Mod de preparare:
Se prepară siropul din zahăr, apă, vanilie, scorțișoară prin metoda de evaporare până obțineți un sirop consistent ca mierea.
Adăugați petalele strivite cu sucul de la o lămâie și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Turnați și păstrați în borcan închis.
Sursa: facebook/ Natalia Matiescu