Dulceață din coji de portocale

Dulceață din coji de portocale

-
//
23.06.2015

Dulceață din coji de portocale

Mod de preparare:

Portocalele se spală înainte de gătit, se taie în 4-6 bucăți. Pulpa se înlătură, avem nevoie doar de coajă. Deci, nu ezitați să mâncați vitaminele))) Cojile se taie fâșii subțiri de aproximativ 1.5-2 cm lățime și se înlătură partea albă interioară. Acest lucru este usor de făcut cu un cuțit de bucătărie. Răsuciți fiecare fâșie, strâns ca un melc, și prin ele se trece un ac cu un fir de ață albă prinzând și capătul exterior. Ruletele trebuie să fie cât mai strânse pe fir pentru a-și păstra forma.

Dulceață din coji de portocale

Cojile de portocală se pun în apă rece și se lasă la înmuiat 3-4 zile, schimbându-le apa de 3 ori pe zi ca să scăpați de amărăciune. Apoi, apa se scurge. Într-o cratiță se toarnă apa și zahărul indicat în rețetă și se lasă la fiert. Puneți „șiragul” de portocale în acest sirop și fierbeți timp de 45 de minute. Se poate forma spumă, care trebuie să fie îndepărtată. Siropul trebuie fiert până capătă consistența mierii lichide de o culoare deschisă. La sfârșitul se adaugă sarea de lămâie. Când dulceața se răcește, firul de ață trebuie îndepărtat.

Dulceață din coji de portocale