Dulceaţa de pepene roşu și dulceata din coji de pepene roşu – nu mai sunt o noutate pentru gospodinele adevărate. Dacă e pentru prima dată când încercați să pregătiți dulceaţa de pepene roşu, vă propunem rețeta de mai jos.
Dulceata din coji de pepene roşu
Ingrediente:
Cojile de pepene – 1 kg
Zahăr – 1,5 kg
Apă – 2-2,5 pahare
Sare de lămâie – 2 gr.
Modul de preparare:
Cojile de pepene dupa ce i-am savurat partea rosie, le taiem cu un cutit ascutit partea verde si le taiem in cubulete potrivite. Se pune pe foc la fiert apa. Cubulețele se pun în apă și le fierbem puțin. Se adaugă zaharul și Se fierb până când devin sticloase. Se adaugă Sare de lămâie, care va da culoare.
Dulceaţă de pepene roşu
Ingrediente:
500 gr miez de pepene roşu
1 kg zahăr
1 pahar apă
1 buc lămâie
Preparare
Se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Între timp, se pune pe foc apa. Se fierbe până se înmoaie bine. Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. A doua parte de zahăr se folosește pentru sirop. Se stoarce zeama de lămâie. Coaja de lămâie se taie cubulețe. Zeama de lămâie se adaugă şi se fierbe până se leagă siropul. Se adaugă şi pepenele roşu tăiat cubuleţe şi se lasă în continuare pe foc până se leagă din nou siropul.