Dovlecei umpluţi

Dovlecei umpluţi

-
//
15.06.2016

În această reţetă dovleceii sunt umpluţi cu o compoziţie de carne şi orez, iar apoi copţi la cuptor. Un fel de mâncare delicios şi folositor pentru întreaga familie! 

Dovlecei umpluţi

MOD DE PREPARARE

1. Tăiaţi dovleceii în jumătate. Scobiţi miezul cu ajutorul unei linguri, ca să obţineţi nişte bărcuţe cu pereţii de aproximativ 1 cm grosime. Tocaţi mărunt miezul.

2. Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Puneţi dovleceii în forma de copt, acoperiţi cu folie şi coaceţi aproximativ 20 de minute. Apoi scoateţi din cuptor.

3. Fierbeţi orezul. Tăiaţi roşiile, menta. La orezul gata adăugaţi roşiile, oul şi menta. Săraţi, amestecaţi bine.

4. Prăjiţi carnea tocată în tigaie timp de aproximativ 5 minute, adăugaţi ceapa şi usturoiul, gătiţi împreună aproximativ 5 minute. Turnaţi sosul de roşii şi lăsaţi pe foc încă 15 minute.

5. Adăugaţi în orez carnea tocată, amestecaţi.

6. Umpleţi bărcuţele cu această compoziție. Presăraţi cu caşcaval şi daţi la cuptor pentru 20 de minute.

Sursa