Această prăjitură minunată de vară nu numai că are un aspect atrăgător, dar mai este și delicioasă de te lingi pe degete. Cu siguranță, poți improviza, folosind și alte fructe decât caisele. Vezi rețeta și bucură-te de acest desert savuros!
Ingrediente pentru aluat:
● 300 g făină
● 150 g unt
● 3 linguri zahăr
● 80 ml lapte sau apă călduță
● un praf sare
Ingrediente pentru umplutură:
● un kg brânză de vaci
● 3 linguri griș
● 6 ouă
● 200 g zahăr pudră
● 10 caise
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea, se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt.
2. Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise și apoi brânza.
3. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.
Se servește rece. Poftă bună!
Sursa