Desertul care nu va lăsa indiferent nici un copil, dar și nici un adult este jeleul „Cioburi de sticlă”. Desigur, ca majoritatea deserturilor, acesta a fost inventat în Franța. Acest desert din jeleu va înfrumuseța orice sărbătoare. El se pregătește ușor, unica problemă este timpul cât jeleul se răcește.
1. Vărsați conținutul celor 4 pachețele de jeleu în 4 boluri diferite. Turnați apă fierbinte conform instrucțiunilor. Răciți și dați la frigider. Se recomandă folosirea jeleurilor de diferite culori. Tăiați bucățele jeleul închegat. Pregătiți forma în care veți face desertul. Puteți folosi o formă pentru tartă. Umeziți forma, pentru ca desertul să iasă mai ușor.MOD DE PREPARARE
2. Într-un bol mic turnați gelatina și jumătate de pahar de apă rece, lăsați să se umfle timp de 15 minute. Apoi adăugați jumătate de pahar de apă fierbinte, amestecați. După ce gelatina se topește, adăugați frișca, amestecați. Aranjați în formă cubulețele de jeleu.
3. Turnați deasupra cubulețelor compoziția de gelatină și frișcă.
4. Puneți la frigider până se răcește bine, cel mai bine pentru o noapte.
Desertul „Cioburi de sticlă” este gata”! Poftă mare!