Rahat lokum, un deliciu tradițional turcesc, care de fapt a fost inventat în Cipru. Aceste bomboane dulci în formă de cuburi, seamănă cu marmelada și sunt adorate atât de copii cât și de adulți. Dacă această delicatesă este și preferata dvs., încercați să gătiți rahat lokum din căpșuni după rețeta pe care ți-a pregătit-o Mamaplus.MD pentru astăzi. Se prepară foarte simplu și rapid, și nu e nevoie de niciun ingredient greu de găsit. Desertul va ieși unul foarte aromat și apetisant.
Mod de preparare:
1. Într-un blender se toacă căpșunile. Acestea poate fi proaspete sau congelate.
2. Adăugați la amestecul obținut gelatină și lăsați-l pentru un timp să se umfle. Apoi se adaugă 120g de zahăr pudră și suc de lămâie. Amestecați bine și încălziți-o la foc mic până gelatina se dizolvă complet. Aveți grijă să nu fierbeți amestecul.
3. Luați amestecul de pe foc și lăsați-l să se răcească. Apoi amestecați-l în mixer 6 minute până masa se îngroașă.
4. Pune-ți hârtie de copt într-o formă și turnați masa din căpșuni obținută. Lăsați-o la un loc răcoros timp de 5-6 ore ca să se întărească.
5. Când rahat lokumul se întărește, scoateți-l din formă, presărați-l cu zahăr pudră și tăiați-l cubulețe.