De ce este periculos consumul ceaiului infuzat de mai multe ori

De ce este periculos consumul ceaiului infuzat de mai multe ori

-
//
28.04.2015

Consumul de ceai infuzat de câteva ori este periculos pentru sănătate. Este nociv nu doar ceaiul infuzat de mai multe ori, dar și ceaiul, care este infuzat mai mult de cinci minute. De ce este periculos un astfel de ceai ? Răspunsul la această întrebare l-au găsit recent savanții din Marea Britanie. 

De ce este periculos consumul ceaiului infuzat de mai multe ori

S-a demonstrat că infuzarea îndelungată a ceaiului, provoacă oxidarea polifenolilor și a uleiurilor esențiale care se conțin în el. De aceea, se pierde nu doar gustul și aroma ceaiului, dar și valoarea lui nutritivă. 

Infuzarea de durată a ceaiului la loc cald provoacă majorarea microflorei patogene, adică a diverselor ciuperci și bacterii. 

În cazul infuzării repetate, ceaiul își pierde proprietățile benefice și le acumulează pe cele nocive pentru sănătate. Efectuând un șir de experimente, savanții au depistat, că după prima infuzare, ceaiul pierde 50% din substanțele nutritive, după a doua – 30%. În rezultatul infuzării ulterioare, frunzele de ceai încep să elimine substanțe nocive, care se conțin în cantități mici, care totuși pot fi periculoase pentru sănătate.