Cum să știm dacă mâncăm brânză adevărată sau nu? Sfaturi utile de la Vitalie Calestru

Cum să știm dacă mâncăm brânză adevărată sau nu? Sfaturi utile de la Vitalie Calestru

-
//
08.12.2014

Articolul este mult mai actual pentru persoanele care practică sportul, întrucât, brânza este cea mai utilă și ieftină sursă de proteine animaliere și alte substanțe benefice.

Cum să știm dacă mâncăm brânză adevărată sau nu? Sfaturi utile de la Vitalie Calestru

Nu demult am aflat că unii producători de brânză șmecheresc și aproape că ne vând amidon al cărui beneficiu este neînsemnat, iar cantitatea pe care o consumăm noi, culturiștii, crezând că mâncăm brânză, nu face decât să aducă daune.

Cum determinăm ce mâncăm de fapt? Produs natural și benefic sau chimicale?

Totul este foarte simplu, căutând în internet, am aflat că amestecul de amidon și iod, în rezultatul reacției chimice, amidonul capătă culoarea albastră. De aceea, ne putem da foarte ușor seama picurând în brânză câteva picături de iod - adevărul va ieși repede la iveală.

Puteți verifica de sine stătător ce fel de brânză consumați. Pentru asta trebuie să luați o bucățică de brânză și să picurați peste ea o picătură de iod. Reacția are loc în câteva secunde. Dacă aveți pe masă amidon în loc de brânză, produsul va deveni albastru, dacă aveți brânză – produsul nu-și va schimba culoarea, evident, cu excepția petelor galbene de la iod.