Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios!

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios!

-
//
19.09.2014

Ingrediente 

Gălbenușurile a 3 ouă

150 ml ulei de floarea soarelui (eu folosesc de măsline)

1 linguriță de muștar

5 lingurițe de suc de lămâie

0,5 linguriță de zahăr

0,5 linguriță de sare

Preparare 

Cei care nu știați cum se face, puteți acum sa-i dați o șansa, nu veți regreta. O să obțineți un rezultat de necrezut.

Important să urmați pașii fără grabă și să nu vă abateți de la instrucțiuni.

Important: toate produsele trebuie să fie la temperatura camerei!

În rețeta prezentată mai jos se folosesc numai gălbenușe de ou.

Înainte de a separa gălbenușele de albuș, spălați bine ouăle, de dorit cu sodă alimentară. 

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios!

A se păstra maioneza preparată în frigider, dar nu mai mult de 5-7 zile.

Din cantitate de produse indicate se va primi 200 gr. de maioneză. 

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios! Într-un bol punem gălbenușul crud, adaugăm muștarul și amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizează.
Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios! Uleiul se picura încet. Când maioneza începe sa devina consistenta, se poate adaugă mai mult ulei. 
Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios!

Respectați aceleași reguli: amestecați neîncetat și adaugați următoarea lingura de ulei doar când anterioara este incorporata de tot.  Când ați incorporat tot uleiul, adaugați sare și eventual un strop de suc de lămâie. 

Dacă totuși se taie adăugați o linguriță de apă fiartă, dar să fie rece, în maioneza și amestecați rapid pana maioneza își revine. 

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Simplu și delicios!

Poftă bună!