Fructele și legumele congelate le salvează pe gospodine în fiecare iarnă. Dacă cu câțiva ani în urmă, femeile preferau să conserveze totul în borcane, acum se practică mai mult congelarea. De ce? Simplu! Este comod, mai puține bătăi de cap și vitaminele se păstrează mai bine.
Pentru că este perioada piersicilor, Natalia Madan, bloggerița de la Planeta Mami, vă spune cum să-i congelați și cum să-i introduceți în alimentație la iarnă!
Metoda de congelare: se taie felii (ca în imagine), se așează într-un strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă în congelator pentru 2-3 ore. După care se transferă în pungi. Astfel se va congela fiecare bucată aparte și nu se vor lipi între ele.
Îi puteți folosi:
• în smoothie împreună cu alte fructe congelate sau cu banană și cu iaurt sau lapte - un supliment de vitamine naturale iarna și primăvara;
• în copturi - îl aruncați în aluatul congelat;
• înghețată moale;
• cu iaurt - dat prin blender, mai ales pentru bebeluși. Veți căpăta aroma naturală și veți evita iaurturile aromatizate artificial;
• se vor prepara piureuri de fructe pentru bebeluși, de exemplu amestecat (în blender) cu banană, măr, dovleac. Sau chiar cu terciuri (NU terciuri instant);
• se mănâncă ca înghețată, ținând bucata de piersic congelat în mână sau înfiptă cu o furculiță. Copiii mei adoră să mănânce piersicul congelat;
• eventual se va face compot.
Sursa: Mamaplus.MD