O rețetă gustoasă, sănătoasă, care se prepară în maxim 25 de minute, pe care merită s-o încerci.
Ingrediente:
- 2 ouă
- pesmet
- 3 dovlecei medii
- parmezan - din belșug
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Bate ouăle într-un bol. În altul pune pesmetul (dacă vrei să fie și mai gustos, în loc de pesmet poți folosi biscuiți sărați sfărâmați) și amestecă-l cu parmezanul proaspăt ras.
- Taie dovleceii transversal pe jumătate apoi taie, tot pe lung, crochete cât vrei tu de subțiri.
- Dă dovleceii prin ou, apoi prin pesmet. Pune pe tavă.
- Dă la cuptor pentru 15-20 de minute, micșorând focul la mediu spre mic, desigur.
- Le poți servi cu unul – sau mai multe – din următoarele sosuri: marinara, bearnaise, Alfredo, maioneză de avocado sau cu unt de usturoi.
Sursa: retete.unica.ro