Desigur, crenvurștii nu sunt alimentele cele mai folositoare pentru un copil, însă, ca excepție, acest produs apare periodic în farfuria micuților. Atunci, de ce să nu manifestăm imaginație și să nu dăruim copilului bună dispoziție în timpul mesei? Astăzi vă prezentăm o idee interesantă de pregătire a caracatițelor din crenvurști.
MOD DE PREPARARE
1. Luați crenvurștii, curățați-i de peliculă, apoi faceți o tăietură adâncă de-a lungul acestuia de la mijloc spre un capăt și încă una perpendicular pe prima. Astfel, veți obține o jumătate de crenvurst tăiată în patru părți.
2. Tăiați în jumătate fiecare pătrime de crenvurst – astfel încât fiecare caracatiță să aibă câte 8 tentacule.
3. Dacă micuții sunt suficient de mari și nu vor înghiți piperul boabe, faceți găuri pentru ochi, alegeți câte două perechi de boabe de piper și fixați-i în găurele. Dacă nu vreți să folosiți piper, puteți „desena”, după fierbere, ochii și gura cu maioneză sau puteți folosi ochi de plastic speciali.
4. Fierbeți crenvurștii în formă de caracatiță în apă clocotindă timp de câteva minute, până sunt gata. În acest timp tentaculele se vor răsuci, iar crenvurștii vor deveni asemănători cu viețuitoarele marine.
Serviți crenvurștii cu orice garnitură pe care o preferă micuțul dumneavoastră!