Coji de portocale confiate

Coji de portocale confiate

-
//
04.04.2017

Se apropie cu pași repezi perioada copturilor de Paști, de aceea este timpul să ne pregătim așa cum trebuie! Aceste coji de portocale confiate vor transforma orice cozonac în unul deosebit!

Coji de portocale confiate

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine portocalele, cu o perie și apă fierbinte, uscați-le. Îndepărtați cu ajutorul cuțitului coaja împreună cu partea albă. Tăiați cojile bucățele de 7-8 cm în lungime și 6-7 mm grosime.

Coji de portocale confiate

2. Turnați 500 ml de apă peste coji, puneți la foc, aduceți la fierbere și fierbeți 8-10 minute. Strecurați, turnați apă curată și repetați operația de încă 2-3 ori, pentru a îndepărta amăreala din coajă.

Coji de portocale confiate

3. Apoi turnați peste coji 1 litru de apă rece și adăugați 250 g de zahăr și fierbeți la foc mediu timp de 15 minute.

Coji de portocale confiate

4. Adăugați încă 250 g de zahăr, aduceți la fierbere și mai fierbeți 15 minute. Repetați procedura de încă două ori, folosind tot zahărul. Această metodă de pregătire a fructelor confiate permit obținerea unor bucățele transparente și a unui gust consistent.

Coji de portocale confiate

5. După ce ați luat de pe foc, turnați cojile confiate într-o sită, fixată deasupra unui bol, pentru a scurge tot siropul, apoi uscați bucățelele de coajă pe șervețele de hârtie. Atunci când acestea s-au uscat complet, le puteți tăia bucățele pentru cozonac sau chiar glazura cu ciocolată.

Coji de portocale confiate

6. Rupeți ciocolata bucățele și topiți-o la baia de abur sau în cuptorul cu microunde. Tăvăliți cojile prin ciocolată și lăsați-le să se usuce.

Coji de portocale confiate

Coji de portocale confiate

Sursa