Chisel de ovăz pe bază de măceș

Chisel de ovăz pe bază de măceș

-
//
30.03.2016

Ovăzul este folositor în sine, dar în combinație cu măceșul, beneficiile se dublează sau chiar se triplează. Fructele de măceș cresc rezistența organismului în fața diverselor infecții, întăresc pereții vaselor sangvine și normalizează funcția glandei tiroide. 

Chisel de ovăz pe bază de măceș

MOD DE PREPARARE

  1. Puneți măceșul în termos, turnați 500 ml de apă clocotindă, închideți și lăsați pentru 8 ore.
  2. Turnați esența de măceș fierbinte peste fulgii de ovăz (turnați prin sită) și lăsați 15 minute. Strecurați într-o cratiță curată.
  3. Încălziți esența de măceș și turnați-o iarăși peste ovăz. Lăsați pentru 15 minute, strecurați.
  4. Repetați procedura a treia oară. În lăptișorul de ovăz obținut puneți sare și fierbeți, amestecând, până se îngroașă.
  5. Turnați în chisel uleiul, amestecați și turnați în formele umezite cu apă. Lăsați pentru 1 oră la loc răcoros.  

Chisel de ovăz pe bază de măceș

Sursa