MOD DE PREPARARE
- Tocați mărunt ceapa, mărarul și pătrunjelul pentru amestecul de carne tocată. Puneți într-un bol carnea tocată, adăugați laptele, oul, orezul, ceapa, verdețurile, condimentați cu sare și piper după gust, amestecați bine cu mâinile.
- Formați chifteluțe de mărimea unor nuci mai mari și rumeniți-le bine pe toate părțile într-o tigaie adâncă, în care ați adăugat ulei de măsline. După ce ați terminat de prăjit chiftelele, puneți-le pe toate în tigaie, adăugați 1,25 g de apă fierbinte, puneți capacul și înăbușiți la foc mic timp de 1 oră.
- Tocați mărarul pentru sos. Într-un bol, spargeți un ou, turnați sucul de lămâie, adăugați coaja rasă și bateți cu un tel. În compoziția astfel obținută turnați un polonic din bulionul în care au fiert chifteluțele și bateți energic cu telul, apoi mai adăugați un polonic de bulion și mărarul, omogenizați.
- Turnați sosul deasupra chifteluțelor și scuturați bine oala cu mișcări circulare, pentru ca sosul să se amestece cu bulionul rămas și să nu se închege. Acoperiți cu capacul și lăsați 5 minute. Serviți fierbinte.