Chifle sub formă de inimioare

Chifle sub formă de inimioare

-
//
14.02.2017

Aceste chifle moi şi pufoase, cu crustă crocantă de zahăr sunt perfecte pentru un mic-dejun romantic de Ziua Sfântului Valentin, spre bucuria şi deliciul jumătăţii dumneavoastră.

Chifle sub formă de inimioare

MOD DE PREPARARE

1. Adăugaţi 1 lingură de zahăr în laptele cald.

Chifle sub formă de inimioare

2. Turnaţi drojdiile uscate.

Chifle sub formă de inimioare

3. Aşteptaţi până drojdiile se umflu.

Chifle sub formă de inimioare

4. Cerneţi făina. Dacă frământaţi aluatul în aparatul de copt pâine, cerneţi făina direct în cupă.

Chifle sub formă de inimioare

5. Adăugaţi 1 lingură de zahăr.

Chifle sub formă de inimioare

6. Adăugaţi 1 ou şi un praf de sare.

Chifle sub formă de inimioare

7. Turnaţi drojdiile.

Chifle sub formă de inimioare

8. Frământaţi aluatul. În procesul frământării adăugaţi untul înmuiat. Acoperiţi şi lăsaţi la loc cald pentru 1 oră, pentru ca aluatul să crească de 2 ori.

Chifle sub formă de inimioare

9. Împărţiţi aluatul în 9 părţi.

Chifle sub formă de inimioare

10. Rulaţi fiecare bucăţică.

Chifle sub formă de inimioare

11. Răsuciţi.

Chifle sub formă de inimioare

12. Îndoiţi în jumătate.

Chifle sub formă de inimioare

13. Faceţi o crestătură.

Chifle sub formă de inimioare

14. Desfaceţi sub formă de inimioară.

Chifle sub formă de inimioare

15.Aranjaţi pe tavă şi ungeţi cu ou.

Chifle sub formă de inimioare

Chifle sub formă de inimioare

16. Presăraţi cu restul zahăr. Acoperiţi cu un prosop. Lăsaţi să crească timp de 15 minute.

Chifle sub formă de inimioare

17. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Poftă mare!

Chifle sub formă de inimioare

Chifle sub formă de inimioare

Sursa