Aceste chifle moi şi pufoase, cu crustă crocantă de zahăr sunt perfecte pentru un mic-dejun romantic de Ziua Sfântului Valentin, spre bucuria şi deliciul jumătăţii dumneavoastră.
MOD DE PREPARARE
1. Adăugaţi 1 lingură de zahăr în laptele cald.
2. Turnaţi drojdiile uscate.
3. Aşteptaţi până drojdiile se umflu.
4. Cerneţi făina. Dacă frământaţi aluatul în aparatul de copt pâine, cerneţi făina direct în cupă.
5. Adăugaţi 1 lingură de zahăr.
6. Adăugaţi 1 ou şi un praf de sare.
7. Turnaţi drojdiile.
8. Frământaţi aluatul. În procesul frământării adăugaţi untul înmuiat. Acoperiţi şi lăsaţi la loc cald pentru 1 oră, pentru ca aluatul să crească de 2 ori.
9. Împărţiţi aluatul în 9 părţi.
10. Rulaţi fiecare bucăţică.
11. Răsuciţi.
12. Îndoiţi în jumătate.
13. Faceţi o crestătură.
14. Desfaceţi sub formă de inimioară.
15.Aranjaţi pe tavă şi ungeţi cu ou.
16. Presăraţi cu restul zahăr. Acoperiţi cu un prosop. Lăsaţi să crească timp de 15 minute.
17. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Poftă mare!