Copturile gustoase, aromate și proaspete sunt garanția poftei de mâncare, prin urmare și a sănătății! Chiflele pregătite după această rețetă ies pufoase și rumene. Sunt perfecte pentru micul dejun de duminică!
MOD DE PREPARARE
1. Din făină, drojdii, zer, ouă, sare, zahăr și ulei frământați un aluat nu prea tare. Lăsați la un loc cald să crească. Dați prin răzătoare cașcavalul, tocați verdeața.
2. Puneți pe suprafața de lucru aluatul crescut în volum de două ori, întindeți puțin și puneți deasupra cașcavalul și verdeața.
3. Amestecați cașcavalul, verdeața și aluatul în așa fel, încât totul să se distribuie uniform. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l puțin să se odihnească.
4. Împărțiți aluatul în bucăți de aproximativ 50 g, puneți-le pe o foaie de pergament, lăsați pentru vreo 15-20 de minute. Apoi dați la cuptorul încălzit la 180 de grade C, pentru 12-15 minute. Nu este nevoie să ungeți chiflele, ele se vor rumeni singure.
5. Puneți chiflele pe o suprafață de lemn, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se răcească. Apropo, în loc de chifle puteți face turte, pe care să le coaceți în cuptor pe tavă.