Cele mai bune rețete de limonadă

Cele mai bune rețete de limonadă

-
//
05.08.2015

Șșșșșșșșșș .... sunetul caracteristic, care se aude la deschiderea unei sticle reci, scoase de la frigider, care ascunde o licoare răcoritoare, gata să te salveze de arșița dogoritoare. Așa ne închipuim cel mai des „întâlnirea” noastră cu limonada.

Cele mai bune rețete de limonadă

Altă treabă este cu limonada în străinătate. Pe străzile noastre, nu vei găsi imaginea obișnuită pentru SUA de exemplu, unde în plină zi, pe stradă, lângă casă, oamenii vând limonadă. Este un eveniment distractiv și destul de profitabil, la care participă atât părinții cât și copiii, și toți sunt fericiți. Ei nu numai îi salvează pe cei însetați,  prin oferirea unui pahar cu o licoare rece, prin care plutesc apetisante felii de lămâie, dar, de asemenea, mai câștigă și bani. Un lucru foarte comun pentru ei. De exemplu, actorul de la Hollywood Ben Affleck, astfel își învață fiicele să lucreze.  

Limonada, o băutură delicioasă cu o aciditate placută și o aroma inconfundabilă de lămâie. Cu gaze sau fără, aceasta cu siguranță, dăruie prospețime în cele mai fierbinți zile. Așadar, cum să gătești o limonadă adevărată?

În baruri și restaurante, în cafenea și bistro se oferă o varietate de opțiuni de limonadă, la care probabil nici prin gând nu le-au trecut inventatorilor rețetei originale a "apei cu lămâie." Rețete fel de fel, câte numai nu au inventat fanii vechi și mai noi, care își petrec zilele calde în orașele prăfuite sau sub razele calde ale soarelui pe plajă sau piscină. Din portocale și mandarine, tropicale, cu mentă, cu adaos de fructe de pădure, cu infuzii de plante și ceai, se pare că varietatea de combinații posibile de limonadă sunt nu numai tentante dar și fără număr.

Cele mai bune rețete de limonadă

Dacă ați rămas acasă, nu vă indispuneți. Puteți obține o mulțime de emoții positive de la prepararea unei limonade ca la carte, care va putea face concurență celor servite prin restaurante. Iată mai jos câteva rețete.

Limonadă clasică

La prima vedere, secretul perfecțiunii acestei legendare băuturi este simplu - aceasta este o combinație între apa rece, sirop de zahăr și suc de lămâie. Secretul limonadei constă în fierberea "corectă" a siropului de zahăr. Nu se adaugă ingrediente suplimentare ci doar acele care permit realizarea combinației optime dintre dulce și acru, oferind limonadei capacitatea de a potoli setea.

Este nevoie de: un litru de apă de calitate (posibil și mai mult), gheață, sucul a 3-4 lămâi mai mari, un pic mai mult de o jumătate de cană de zahăr (sau, în funcție de gustul tău).

Mod de preparare: Într-o cratiță, se amestecă zahărul cu apa, și se pune la foc mediu. Așteptați până când zahărul se dizolvă complet. Siropul se răcește și se amestecă cu sucul stors din lămâi și cu apa. Se lasă la frigider să se răcească. Se servește cu gheață.

Același limonadă poate fi gătită chiar mai repede dacă fructul tropical decojit, se amestecă într-un blender cu restul de ingrediente, se adaugă apă și băutură este gata. Puteți varia ușor de la rețeta clasică prin adăugarea în blender a zmeurei sau coacăze negre. Puteți folosi fructe de padure atât proaspete și congelate. Dacă doriți să obțineți o băutură carbogazoasă, folosiți apă minerală.

Cele mai bune rețete de limonadă

Limonadă de portocale

Limonada din portocale se bucură, aproape de același success ca și limonada clasică și se gătește la fel de ușor.

Ai nevoie de: trei portocalie mari, 2 litri de apă rece, de 1,5 căni de zahăr și 15 g de acid citric.

Mod de preparare: portocale se curăță de coajă, se clătesc cu apă clocotită pentru a înlătura ceara și se lasă în congelator peste noapte. Dimineața, le lăsăm un pic să se dezghețe, pulpa de portocale se pune într-un blender și se toarnă un litru de apă rece. După aproximativ 20 de minute, pana când se infuzează, băutura se filtrează și se adaugă aceeași cantitate de apă, zahăr și acid citric. O oră mai târziu, limonada din portocale este gata.

Cele mai bune rețete de limonadă

Alte opțiuni

Dacă nu te oprești aici și adaugi în băutură suc de cătină și rozmarin, poți spune setei…la revedere.

Nici limonada din portocale  nu se lasă mai prejos, mai ales dacă adăugați fructe de pădure. Cu toate acestea, de îndată ce ai oboist de fresh-ul de mandarine proaspete, compoziția poate fi schimbată cu ușurință cu pepene roșu, mere, ananas sau căpșuni. Pentru o aromă savuroasă adaugă sirop de ghimbir. Niciodată nu încurcă câteva felii de lime, acestea vor da limonadei un gust exotic.

Limonada - nu înseamnă "lămâie"

Conținutul de lămâie în limonadă nu este neapărat necesar. Diferite arome pot fi oferite de alte fructe, pomușoare și chiar legume. Astăzi, limonada clasică nu mai uimește pe nimeni, dar limonada tropicală merită încercată.

Exotic

Veți avea nevoie de: câte 3 fructe de Lici și Maracuja (fructul pasiunii), sirop de zahăr după gust, gheață, 1 litru de apă carbogazoasă.

Mod de preparare: Pulpa fructelor se dă într-un blender, se adaugă siropul de zahăr, gheață și un litru de apă carbogazoasă.

Cele mai bune rețete de limonadă

Din mere cu castravete

Un deliciu pentru cei care doresc nu numai să-și potolească setea, dar, de asemenea să guste ceva util pentru sănătate.

Veți avea nevoie de: 1 litru de apă (se poate puțin gazată), un măr (de preferință acru), un castravete mic, o mână de mentă, 50 de grame de suc de lămâie, 2 linguri de miere, gheață, orice sirop (opțional).

Mod de preparare: se dau prin blender merele și castravetele, se adaugă menta pisată, sucul de lămâie, mierea și, dacă se dorește, siropul. Se adaugă un litru de apă rece, adaugați cuburi de gheață.

Cele mai bune rețete de limonadă

Limonadă din ierburi

Un adevărat deliciu culinar este limonada din ceai de mușețel sau din sirop de iasomie. Ca bază poate fi folosită infuzia de mușețel, dar mai pot fi folosite infuzia florală, din fructe sau ceai verde. Ca umplutură, ar servi amestecul de castravete, lămâie și crenguțe de mentă. Apropo, câte o frunză de mentă, trebuie să conțină cuburile de gheață pentru a decora paharele înalte.

Cele mai bune rețete de limonadă

Recipientul și gheața „corectă”

Apropo, prepararea cuburilor de gheață este o pagină separată în rețeta limonadei. De exemplu, dacă se gătește limonadă din kiwi, apoi, în fiecare formă de gheață, se pune câte o bucată de fruct. Apoi se toarnă în forme limonada și se păstrează în frigider.

Cele mai bune rețete de limonadă