mamaplus

Cel mai bun chec cu morcovi și nuci. Merită să-l încerci!

-
//
16.07.2019

Un chec bun poate fi savurat de întreaga familie, iar atunci când are în componență și ingrediente sănătoase, bucuria e maximă. O mică recomandare: dacă ai tăi nu prea înțeleg ce caută legumele într-un desert, poate ar fi mai bine să nu le dai detalii despre ingredientul secret din acest chec. Până la urmă, este important să le placă și să-l savureze din plin. Să trecem la rețetă.

mamaplus

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest chec:
3 ouă
250 g faină
50 g nuci măcinate fin
6 nuci tocate în bucăți mai mari
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1/2 linguriță praf scorțișoară
coaja rasă de la 1/2 portocală
250 g mocov ras
150 ml ulei
2 linguri suc portocală
1 vârf cuțit sare
1 plic praf de copt

Pentru glazură:
60 g ciocolată cu lapte
1 lingură suc de portocale
1 linguriță unt

Mod de preparare:
1. Mixăm albușurile cu zahărul până obținem o spumă foarte tare. Adaugăm gălbenușurile unul după altul, amestecând ușor cu un tel, apoi încorporăm pe rând uleiul, făina cernută și amestecată cu un praf de sare.
2. Stingem praful de copt cu suc de portocale, turnăm peste compoziție, adaugăm nucile măcinate și cele tocate, apoi scorțișoara și amestecăm ușor.
3. Ultimul ingredient pus în compoziție sunt morcovii tocați foarte fin la robot sau rași prin răzătoarea mică.
4. Turnăm compoziția într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină. Coacem checul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă este copt. Îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
5. Topim ciocolata împreună cu o lingură suc portocale în cuptorul cu microunde pentru 30 secunde. Amestecăm imediat cu untul și turnăm peste chec. Lăsăm să se răcească, apoi feliem checul și-l servim.

Poftă bună!

Sursa