Ce mîncare provoacă depresii?

Ce mîncare provoacă depresii?

0
//
31.10.2014

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea of Las Palmas de Gran Canaria şi Universitatea din Granada u alcătuit „lista neagră" a alimentelor care ne provoacă depresie, irascibilitate și anxietate.

Ce mîncare provoacă depresii?

La cercetare au participat 9.000 de subiecţi care nu sufereau de boli depresive şi care nu consumau antidepresive, notează 20minutos.es. Prticipanții au acceptat să consume doar fast-food și produse de patiserie preparate industrial. Ulterior, după şase luni de experiment, 493 de persoane au fost diagnosticate cu depresie. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că există o relaţie directă între cantitatea consumată de hrană ieftină şi rapidă şi depresia, stările de anxietate.

Există şi alţi factori care indică faptul că persoanele care consumă mîncare tip fast-food au un risc dublu de a suferi de depresie faţă de cei care aleg o masă sănătoasă. In urma recentului studiu, specialistii au constatat ca subiectii care consumau mai multe produse de tip "fast-food" si produse coapte industrial erau mai predispusi spre celibat, spre o viata mai sedentara si spre consumarea unor produse cu un aport caloric redus, in detrimentul fructelor, peștelui, legumelor si uleiului de masline. Fumatul si un program de lucru saptamanal de peste 45 de ore reprezentau alti factori agravanti.

Sursa