Budincă de mere și caju

Budincă de mere și caju

-
//
26.02.2016

Această budincă necesită timp și efort sporit. Dar să nu uităm – capodoperele nu se fac atât de ușor. Iar acest fel de mâncare este, cu siguranță, o capodoperă. 

Budincă de mere și caju

MOD DE PREPARARE

  1. Curățați merele, îndepărtați cotorul. Tăiați-le feliuțe. Tăiați bobițele de struguri în jumătate, îndepărtați sâmburii.
  2. Amestecați feliile de mere cu suc de lămâie, coaja de lămâie mărunțită, strugurii, ghimbirul curățat și mărunțit și jumătate din cantitatea de zahăr. Acoperiți cu un capac și lăsați să se pătrundă pentru circa 1 oră.
  3. Separați gălbenușurile de albușuri și amestecați-le cu brânza, nucile mărunțite, grișul, praful de copt și zahărul vanilat.
  4. Bateți albușurile în care ați adăugat puțină sare până obțineți o spumă consistentă, încorporați treptat zahărul rămas. Adăugați cu atenție compoziția de brânză. Amestecați cu fructele, păstrând câteva feliuțe de mere pentru decor. Turnați compoziția obținută într-o formă unsă cu unt și presărată cu pesmet. Decorați cu merele păstrate. Coaceți 45 de minute în cuptorul încălzit la 180 °С. Pentru ca budinca să nu se ardă, acoperiți-o cu o folie.

Budincă de mere și caju

Sursa