Bucătăria franceză este renumită în toată lumea pentru combinațiile rafinate ale produselor și libertatea în fantezie. Rețetele noastre vă vor ajuta să bucurați familia cu mâncăruri franțuzești delicioase, dar ieftin de preparat.
Salată de cicoare
Timpul pentru preparare: 15 minute. Ingredientele sunt calculate pentru 2 porții. Fiecare 100 gr. conține 156 kcal.
Prepararea:
1. Amestecați oțetul, muștarul, sarea și piperul, bateți ușor, adăugând treptat uleiul. Spălați cicoarea, divizați frunzele și uscați-le. Mărunțiți țelina. Tăiați cașcavalul cubulețe, mărul- felii. Prăjiți puțin nucile.
2. Puneți pe un talger frunzele de cicoare. Adăugați țelina și mărul. Presărați cu nuci și cașcaval. Turnați sosul. Înfrumusețați cu frunze de pătrunjel sau busuioc.
Bourguignon sau vită burgundeză
Timpul de preparare: 2 ore. Ingredientele sunt calculate pentru 6 porții. Fiecare 100 gr. conține 167 kcal.
Prepararea:
1. Tăiați carnea bucăți mici, morcovul și pasternacul – felii, ceapa – inele și mărunțiți usturoiul. Puneți toate astea în cratiță, turnați vinul, puneți o frunză de dafin, condimentați, acoperiți cu un capac și puneți la frigider pentru 6 ore.
2. Scoateți carnea, presărați cu făină, tăiați baconul fâsâi. Prăjiți separat baconul și carnea, puneți-le într-o cratiță. Turnați marinada în care s-a murat carnea, condimentați cu sare și fierbeți cu legumele timp de 30 de minute sub capac.
3. Feliați și prăjiți în ulei șampinioanele. Adăugați-le la carne, turnați vinul și fierbeți la foc mic timp de o oră. Înfrumusețați cu pătrunjel mărunțit.
Foie gras cu mere
Timpul de preparare: 30 minute. Ingredientele sunt calculate pentru 6 porții. Fiecare 100 gr. conține 478 kcal.
Prepararea:
1. Spălați merele, curățați-le și tăiați-le cubulețe. Fierbeți merele, adăugând untul.
2. Tăiați ficatul în 12 felii cu grosimea de 1 cm și presarăți cu făină. Fiecare felie se prăjește pe tigaia uscată timp de e1 minut pe fiecare parte, după care ficatul se pune pe un prosop de bucătărie. Aranjați pe un talger merele, iar de-asupra ficatul. Înainte de a fi servit, turnați peste sufleu sos de zmeură.
Sufleu de cașcaval
Topiți 100 gr. de unt, presăprați 100 gr. de făină, prăjiți până la culoarea aurie.
Treptat turnați 250 ml de lapte, fierbeți timp de 2 minute. Adăugați 150 gr. de cașcaval și 6 gălbenușuri de ou, condimentați. Adăugați albușurile bătute.
Turnați în forme unse cu unt și coaceți timp de 20 de minute în cuptorul încins până la 200 °С.