Brioșe neobișnuite și apetisante, în fața acestor frumuseți puțini ar rezista. Dacă v-au plăcut cum arată, vă spunem și cum se fac. Aceste delicii sunt atât de ușor de preparat că le poate face chiar și un copil.
Mod de preparare:
Într-un castron se toarnă laptele se adaugă 1 linguriță de zahăr, se toarnă drojdia, se amestecă, se acoperă cu un prosop și se lasă timp de 10 minute.
Într-un alt vas, se amestecă făina, zahărul și sarea. Se adaugă compoziția din primul castron, laptele și ouăle. Se amestecă cu o lingură.
Când aluatul devine dificil de amestecat, se adaugă untul tăiat în bucăți mici.
Frământați aluatul timp de 10 minute, puneți-l într-un vas curat, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute, până când aluatul crește de 2 ori.
Cum se fac brioșele…
Se împarte aluatul în două părți, se întinde, nu prea subțire, și se taie cerculețe. Cerculețele trebuie să aibă cam 5 cm în diametru.
Se aranjează trei cerculețe din aluat așa cum e indicat în poză.
Se rotesc împreună și apoi se taie în jumătate, astfel veți primi 2 bucăți de ,,cârlionți”.
Faceți așa cu tot aluatul.
Acoperiți tava cu hârtie de copt. Brioșele nu se pun prea aproape una de alta, ci așa cum este arătat în poză.
Brioșele se ung cu laptele dulce și se lasă să crească în volum. Se coc timp de aproximativ 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Se decorează cu zahăr pudră.