Mod de preparare:
Într-o formă de copt nca de 1 litru se pune o bucată mare de mare bucată de muselină umedă sau tifon. Într-un vas puțin adânc se toarnă "Marsala" și se pun biscuiții. Biscuiții se întorc pe ambele părți pentru a se îmbiba bine cu vin. Apoi biscuiții se aranjează în formă vertical pe perimetrul formei. Fundul și spațiile dintre biscuiți se umplu cu firimituri de biscuiti, care pot fi obținute, din biscuiții rămași. Se lasă la frigider timp de 20-25 min. Biscuiții din migdale se pun într-un vas mare și se pisează. Se adaugă înghețata de cafea sau migdale și lichiorul, se amestecă. Puneți amestecul în forma cu biscuiți. Turnați crema pe margini pentru a forma un strat uniform cu o cavitate în centru. Se îngheață pentru 1,5-2 ore. Bateți înghețata de vanilie cu ciocolata rasă, iar amestecul obținut puneți-l în centrul desertului. Îndreptați ca să obțineți un strat uniform, iar cu marginile materialului acoperiți desertul și lăsați-l la congelator peste noapte. Treceți cu un cuțit de-a lungul marginii, între muselină și formă. Răsturnați desertul pe un platou. Îndepărtați cu grijă muselina. Decorați "bomba" cu fulgi de ciocolată și zahăr pudră.