Copturile de Paști sunt un atribut indispensabil ar oricărei mese de sărbătoare. Având în vedere că până la luminatele sărbători pascale au rămas mai puțin de două săptămâni, vă prezentăm câteva idei pentru diversificarea meniului tradițional.
1. Lăsați untul să se înmoaie, adăugați zahărul și bateți cu mixerul. Continuând să bateți, adăugați oul și laptele. 2. Cerneți făina și amestecați cu compoziția de ou și unt. Frământați un aluat moale. 3. Presărați puțină făină pe masă și întindeți o turtă cu grosimea de 5 mm. Cu ajutorul unor forme, decupați din aluat cercuri cu diametrul de aproximativ 6 cm. Preîncălziți cuptorul la 180 °С. Ungeți forma cu unt și acoperiți cu o foaie de pergament. Dați la cuptor pentru 10-12 minute. Lăsați biscuiții să se răcească pe tavă timp de 15 minute, apoi mutați pe gril și răciți complet. 4. Puneți jumătățile de caise pe șervețele de hârtie, lăsați să se usuce. 5. Pentru glazură amestecați zahărul pudră cu sucul de lămâie. 6. Ungeți fiecare biscuit cu glazură. La mijloc puneți jumătățile de caise. Lăsați glazura să se usuce. Desertul este gata!MOD DE PREPARARE