mamaplus

Biscuiți de dentiție, rețetă pentru copii

-
//
10.09.2019

Pentru dentiție, cel mai simplu mod de a-i ocupa timpul bebelușului tău este să-i dai un biscuite din care să „ronțăie”. Dacă biscuiții pe care îi găsești pe rafturile din magazine nu-ți inspiră încredere și consideri că tot mai buni sunt cei preparați în casă, atunci îți oferim o rețetă simplă de biscuiți de dentiție. Află aici de ce ai nevoie și cum să-i prepari.

mamaplus

Ingrediente:

  • 150 ml lapte;
  • 100 g unt topit și răcit;
  • 2 sau 3 lingurițe de pudră de stevie (după gust);
  • 150 g făină de grâu integral (sau făină de orez);
  • 150 g germeni de grâu.

Mod de preparare:

  1. Amestecă untul cu pudra de stevie și apoi adaugă treptat laptele. În această compoziție toarnă germenii de grâu și făina cât cuprinde pentru a forma o cocă.
  2. Frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, până ce acesta se frăgezește.
  3. Din acest aluat formează biluțe cărora apoi le vei da forma unor bețe lungi de aproximativ 5 centimetri și groase de 2 centimetri.
  4. Așază-le într-o tavă, pe o hârtie de copt unsă cu ulei și lasă-le la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ 45 de minute, până ce devin tari și colorate maroniu.
  5. Din această compoziție ar trebui să-ți iasă aproximativ 20 de biscuiți.

Reține:

În privința alimentelor cu care trebuie să înceapă diversificarea alimentației bebelușului sunt mai multe păreri, cu toate acestea, în cazul tuturor stilurilor de diversificare există limite de vârstă considerate sigure în privința toleranței digestive față de un aliment sau altul. Un ingredient care necesită o atenție deosebită este glutenul.

Glutenul este o proteină de origine vegetală care poate provoca probleme de sănătate bebelușilor ce manifestă intoleranță la acesta. Glutenul se găsește în cereale precum grâul, orzul și secara, de aceea, deși cerealele se află printre primele alimente care sunt introduse în alimentația bebelușului, în momentul diversificării, medicii recomandă folosirea celor care nu conțin gluten.

Atenție la biscuiții pe care îi folosești în dieta copilului! Aceștia, ca să nu conțină gluten, trebuie preparați cu făină de orez.

Sursa