Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

-
//
24.08.2016

Dimineața vreți să mâncați ceva consistent, folositor și, desigur, gustos? Încercați această rețetă de batoane din nuci, miere și fructe uscate. Un singur baton vă dă energie pentru o zi întreagă!

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

MOD DE PREPARARE

1. Dați printr-o răzătoare mare mărul și para. Pasați cu o furculiță banana, iar fructele uscate tăiați-le foarte mărunt. Amestecați toate ingredientele până obțineți o consistență de aluat gros.

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

2. Frământați „aluatul” cu mâinile, pentru ca sucul din măr și pară să înmoaie bine fulgii de ovăz și restul ingredientelor, iar banana să se amestece uniform.

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

3. Așterneți o foaie de pergament într-o formă de copt. Aranjați „aluatul” într-un strat de aproximativ 1,5 cm. Coaceți aproximativ 20 de minute la temperatura de 180-200° С.

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

4. Topiți ciocolata la baia de aburi. Adăugați frișca, amestecând cu atenție, pentru a obține glazura.

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

5. Turnați glazura peste turtă într-un strat uniform.

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

6. Tăiați atent în bucățele. Batoanele energizante sunt gata!

Batoane musli de casă – gata în doar 20 de minute

Sursa