Dimineața vreți să mâncați ceva consistent, folositor și, desigur, gustos? Încercați această rețetă de batoane din nuci, miere și fructe uscate. Un singur baton vă dă energie pentru o zi întreagă!
MOD DE PREPARARE
1. Dați printr-o răzătoare mare mărul și para. Pasați cu o furculiță banana, iar fructele uscate tăiați-le foarte mărunt. Amestecați toate ingredientele până obțineți o consistență de aluat gros.
2. Frământați „aluatul” cu mâinile, pentru ca sucul din măr și pară să înmoaie bine fulgii de ovăz și restul ingredientelor, iar banana să se amestece uniform.
3. Așterneți o foaie de pergament într-o formă de copt. Aranjați „aluatul” într-un strat de aproximativ 1,5 cm. Coaceți aproximativ 20 de minute la temperatura de 180-200° С.
4. Topiți ciocolata la baia de aburi. Adăugați frișca, amestecând cu atenție, pentru a obține glazura.
5. Turnați glazura peste turtă într-un strat uniform.
6. Tăiați atent în bucățele. Batoanele energizante sunt gata!