5 rețete de piure de legume pentru bebeluși

0
//
27.03.2019

Dacă nu mai ai idei de piure de legume pentru bebeluși, venim în ajutorul tău cu 5 rețete pe care le poți încerca încă de la începutul diversificării. Unele dintre ele sunt perfecte drept garnitură și pentru mesele voastre de adulți, dacă le mai adăugați câteva condimente.

1. Piure de cartofi dulci

Ingrediente: 1 cartof dulce de mărime medie; 1 linguriță de unt; 1 linguriță de cardamon (opțional).

Mod de preparare: Se spală cartoful bine sub jet de apă și apoi se taie în bucăți. Se pune la fiert în apă rece la aburi. Poate fi și copt. Apoi, se curăță de coajă și se pune într-un vas suficient de încăpător. Se pisează fie cu furculița, fie cu un blender vertical. Se adaugă untul și cardamonul, dacă este folosit. Se amestecă bine. Se mai poate adăuga apa, dacă piureul este prea gros.

2. Piure de morcov, sfeclă și cartof

Ingrediente: 1 morcov de mărime medie; 1/2 de sfeclă mică; 1 cartof de mărime medie.

Mod de preparare: Se spală legumele, se curăță și se taie cubulețe. Se pun la fiert până se înmoaie, apoi se pun în blender. Se pot adăuga apă, lapte matern sau formulă de lapte pentru a obține consistența dorită.

3. Piure de avocado

Ingrediente: 1 avocado.

Mod de preparare: Se pasează avocado cu o furculiță sau cu un blender. Se amestecă cu apă, lapte de la sân sau formulă de lapte până ajunge la consistența dorită.

4. Piure de mazăre

Ingrediente: 100 g mazăre congelată; lapte matern.

Mod de preparare: Se pune la fiert apă într-o oală și când clocotește se adaugă mazărea. Când este fiartă, se scurge apa și mazărea se pune într-un blender cu laptele matern. Piureul rezultat se trece printr-o sită foarte fină pentru a nu rămâne nicio coajă.

5. Piure de morcovi

Ingrediente: 350 g morcovi.

Mod de preparare: Se curăță și se spală morcovii. Se pun la fiert 15-20 de minute și apoi se pasează cu blenderul. Se mai adaugă din apa în care au fiert până capătă consistența dorită.