mamaplus.md

5 beneficii dovedite ale laptelui acru

0
//
30.10.2018

În ultimii 10.000 de ani, oamenii au folosit laptele acru ca o formă de băutură hrănitoare. Fermentarea laptelui crud sau adăugarea unui acid în laptele crud va determina transformarea sa în lapte acru.

mamaplus.md

Laptele acru – beneficii

Există multe beneficii pentru laptele acru, inclusiv efectele asupra digestiei, sistemului imunitar, sănătății inimii și toxicității în organism, printre altele.

1. Ajută în digestie

Culturile bacteriene găsite în acest lapte fermentat vă pot ajuta stomacul să spargă mai ușor alimentele și vă vor ajuta să preveniți constipația, balonarea și crampele.

Există, de asemenea, mai puțină lactoză în laptele acru, făcându-l ideal pentru cei cu intoleranță la lactoză.

2. Elimină toxinele

Studiile au descoperit că laptele acru poate ajuta la stimularea funcției ficatului și a pancreasului, ajutând astfel la eliminarea mai multor toxine din organism.

3. Îmbunătățește imunitatea

Acest tip de lapte fermentat posedă o gamă largă de nutrienți, vitamine și ingrediente active pe care sistemul imunitar trebuie să le funcționeze, inclusiv vitamina A, zinc, potasiu, seleniu, iod și calciu.

4. Reduce alergiile

S-a constatat că laptele fermentat are un efect mai puțin alergic asupra celor sensibili la lapte. Poate ajuta la suprimarea răspunsurilor imune inutile.

5. Controlează colesterolul

Cercetările au arătat că consumul regulat de lapte acru poate contribui la scăderea nivelului colesterolului total.

Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate reduce riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

Sursa: libertateapentrufemei.ro